27 May, 2020

Vi hoppas alla på bättre hälsa 2014

Publicerad: 14 januari, 2014

Privat Medicin

Nytt år och en bättre hälsa hoppas de flesta på och vi är många som startar det nya året med stora nyårslöften. Dessvärre är det svårt att infria dem alla. Vissa saker kan vi inte alltid till fullo rå på och hälsan kan vara ett av dem. Men vi på Privatmedicin.se hoppas kunna fortsätta hjälpa er att få mer kunskap om er kropp och på så sätt ge er fler redskap att upprätthålla en bättre hälsa med.

 

Vi kommer fortsätta med blogginlägg om nyheter inom hälsa och medicin och med att svara på och kommentera era frågor som ställs under de olika diagnoserna. Vill du hänga med i det som skrivs kan du gilla oss på FaceBook, då får du fortlöpande information om våra inlägg och annat smått och gott.

 

Det finns också möjlighet att starta Forumtrådar på ämnen som ni vill dela med andra. Gå in under rubriken Forum för att skapa ett nytt.

 

Vi tar fortfarande gärna emot förslag på bloggämnen, det är bara att skicka ett mail till mig som är webbredaktör på; susanne@privatmedicin.se. I höstas fick vi in några intressanta förslag och vi kommer publicera några ytterligare av dem under våren. Bland annat om e-hälsa och m-hälsa, nya begrepp som ger ökade möjligheter för en bättre hälsa och livskvalitet. Många känner sig dock kluvna kring säkerhet och nytta, vi hoppas få reda ut ett och annat kring detta.

Photos.com
Photos.com

 

God fortsättning önskar vi nu alla besökare, Bästa hälsningar webbredaktören Susanne

 

 

 

Rekommenderat på Privat Medicin

Skogens skafferi

Hösten är här och det är dags att ladda inför vintern. Både blåbär och lingon är nyttigheter som finns alldeles gratis i våra skogar. Och utanför skogarna, i dikesrenar och runt ängar och hagar (åtminstone i stora delar av landet) har vi också de välsmakande björnbären. Det är bara att ta för sig. I blåbär finns detLäs mer..

Få koll på dina mediciner

Idag finns många hjälpmedel för att hålla koll på sina mediciner. Apoteket AB har nyligen lanserat sin nya app Mina recept. Med den kan du exempelvis beställa dina receptbelagda medicin, få påminnelse r om när dina recept håller på att gå ut, få enkel kontakt med läkare för att förnya recept och chatta med enLäs mer..

Influensatider

Vintern och kylan är här, och med den förkylningar, influensa och vinterkräksjuka. Och även om inte kulmen nåtts så är det många som insjuknat. Sjukdomsförloppet för influensen är snabbt och efter en inkubationstid på en till fyra dagar kan man ligga i feber på 40 grader och känna sig ordentligt sjuk, med huvudvärk, muskelvärk och trötthet.Läs mer..