02 July, 2020

Vabruari är här

Publicerad: 18 februari, 2016

Privat Medicin

Februari är den månad då flest är hemma för vård av sjuka barn. Så har det varit i många år, statistik från början av 1990-talet talar sitt tydliga språk. Det gör också ordet vabruari, en kombination mellan VAB, det vill säga vård av barn, och månaden februari.

 

Viktigt med handhygien

Att den stora sjukskrivningsmånaden sammanfaller med årets influensatopp är inte konstigt, och har man redan drabbats gäller det att försöka må så bra man kan och att undvika att föra smittan vidare.
På Försäkringskassans hemsida, www.fk.se, finns tips om hur föräldrar kan planera för arbete och VAB, och också hur man kan undvika att smitta genom att tvätta händerna med tvål och vatten, före måltid, efter toabesök och efter utelek, att hosta och nysa i armvecket eller i en pappersnäsduk (som genast kastas) och att utelek minskar risken för luftburen smitta.

Rekommenderat på Privat Medicin

Skogens skafferi

Hösten är här och det är dags att ladda inför vintern. Både blåbär och lingon är nyttigheter som finns alldeles gratis i våra skogar. Och utanför skogarna, i dikesrenar och runt ängar och hagar (åtminstone i stora delar av landet) har vi också de välsmakande björnbären. Det är bara att ta för sig. I blåbär finns detLäs mer..

Få koll på dina mediciner

Idag finns många hjälpmedel för att hålla koll på sina mediciner. Apoteket AB har nyligen lanserat sin nya app Mina recept. Med den kan du exempelvis beställa dina receptbelagda medicin, få påminnelse r om när dina recept håller på att gå ut, få enkel kontakt med läkare för att förnya recept och chatta med enLäs mer..

Influensatider

Vintern och kylan är här, och med den förkylningar, influensa och vinterkräksjuka. Och även om inte kulmen nåtts så är det många som insjuknat. Sjukdomsförloppet för influensen är snabbt och efter en inkubationstid på en till fyra dagar kan man ligga i feber på 40 grader och känna sig ordentligt sjuk, med huvudvärk, muskelvärk och trötthet.Läs mer..