19 August, 2018

Alla sidor-mobil_topp

Tid för ändrade vanor

Publicerad: 20 juli, 2015

Privat Medicin

Semester och långledighet innebär ofta att man unnar sig lite extra, både av öl, vin, cigaretter och godsaker. Och det är inte alltid man själv tycker att det är riktigt bra.

Men – ledigheten kan också vara en bra tillfälle att bryta gamla vanor. Om du har flera vanor som du skulle vilja ändra så kanske det är läge att börja med att förändra EN av dem.

Kanske ska du sluta att röka helt, eller börja med att halvera din dagliga konsumtion? Kanske ska du bestämma dig för att dricka en öl istället för två när du sitter och har det trevligt med dina vänner på en uteservering? Eller kanske inte tacka ja till alla kanelbullar och kakor som erbjuds?

Vilken vana som är mest angelägen att förändra, vet bara du. Men oavsett vilken du väljer så innebär det ett plus för din hälsa.

Rekommenderat på Privat Medicin

Viktig information angående Privat Medicin

Sommaren 2017 övertog Add Health Media Privat Medicin och Praktisk Medicin samt Medicinboken från Three Doctors. Vi håller just nu på att se över funktionaliteten på respektive sida. I praktiken innebär det att du i dagsläget inte kan göra några nya inlägg och att vi håller på att se över hur vi i framtiden kommerLäs mer..

Få koll på dina mediciner

Idag finns många hjälpmedel för att hålla koll på sina mediciner. Apoteket AB har nyligen lanserat sin nya app Mina recept. Med den kan du exempelvis beställa dina receptbelagda medicin, få påminnelse r om när dina recept håller på att gå ut, få enkel kontakt med läkare för att förnya recept och chatta med enLäs mer..

Influensatider

Vintern och kylan är här, och med den förkylningar, influensa och vinterkräksjuka. Och även om inte kulmen nåtts så är det många som insjuknat. Sjukdomsförloppet för influensen är snabbt och efter en inkubationstid på en till fyra dagar kan man ligga i feber på 40 grader och känna sig ordentligt sjuk, med huvudvärk, muskelvärk och trötthet.Läs mer..

Alla sidor-mobil_mitten

Alla sidor-mobil_bottom