11 August, 2020

Sommar sol och bad …

Publicerad: 26 juni, 2016

Privat Medicin

Midsommarhelgen är över och för många övergår en ledighet i en annan så här i semestertider. Vackert väder och långa lata dagar står på önskelistan, men sommartid innebär också många hälsorisker.

För mycket sol, för mycket alkohol och insekter som precis som vi trivs i värmen och det är bra att tänka till före.

Solkräm med hög skyddsfaktor, kläder som skyddar och stunder i skuggan när solen står som högst på himlen är sådant som man själv kan planera för. Liksom att vatten är en bättre törstsläckare än öl och vin. Och insekterna, framför allt fästingarna, kan man också göra sitt bästa för att skydda sig emot.

Också de svalkande skön baden innebär många risker. Även den gode simmaren kan råka ut för situationer som kan bli svåra att behärska.

Försiktighet är ett ord som kan vara bra att ta med sig på semestern.

Rekommenderat på Privat Medicin

Skogens skafferi

Hösten är här och det är dags att ladda inför vintern. Både blåbär och lingon är nyttigheter som finns alldeles gratis i våra skogar. Och utanför skogarna, i dikesrenar och runt ängar och hagar (åtminstone i stora delar av landet) har vi också de välsmakande björnbären. Det är bara att ta för sig. I blåbär finns detLäs mer..

Få koll på dina mediciner

Idag finns många hjälpmedel för att hålla koll på sina mediciner. Apoteket AB har nyligen lanserat sin nya app Mina recept. Med den kan du exempelvis beställa dina receptbelagda medicin, få påminnelse r om när dina recept håller på att gå ut, få enkel kontakt med läkare för att förnya recept och chatta med enLäs mer..

Influensatider

Vintern och kylan är här, och med den förkylningar, influensa och vinterkräksjuka. Och även om inte kulmen nåtts så är det många som insjuknat. Sjukdomsförloppet för influensen är snabbt och efter en inkubationstid på en till fyra dagar kan man ligga i feber på 40 grader och känna sig ordentligt sjuk, med huvudvärk, muskelvärk och trötthet.Läs mer..