13 July, 2020

Nu lanseras BVC-appen

Publicerad: 02 oktober, 2012

Privat Medicin

1 oktober lanserades BVC-appen. Med den nya appen kan du hålla reda på ditt barns BVC-besök, vikt- och längdkurvor och allmänna vaccinationer. Du kan också läsa mer om barnets utveckling i varje ålder och lägga in egna foton och händelser i en tidslinje. Appen har ingen koppling till barnets BVC-journal utan är ett personligt verktyg och innehållet i den sparas lokalt på din mobiltelefon eller på din dator när du gör backup.

Du kan även:
• Lägga till flera barn, med namn och bild,
• Läsa om varje besök och ungefär vad man brukar prata om så att du kan förbereda dig och skriva anteckningar och frågor inför mötet
• Lägga in roliga händelser i barnets liv med text och bild
• Läsa mer om barnets utveckling i varje ålder vi snabblänk till 1177.se (landstingens webbplats med råd om vård).

Detta verkar vara en bra app som jag tror många kommer att ha användning av. Ännu så länge enbart kompatibel med iPhone, iPod touch och iPad. Men den kommer för android inom kort, enligt 1177.se.

Klicka på länken för att läsa mer om appen och ladda ner den.

Vill du läsa mer om barnsjukdomar på vår webbplats så gå in under kapitlet Barnsjukdomar i Medicinboken. Där finns de vanligaste sjukdomarna och symtomen som barn kan få och visa symtom på.

 

Rekommenderat på Privat Medicin

Skogens skafferi

Hösten är här och det är dags att ladda inför vintern. Både blåbär och lingon är nyttigheter som finns alldeles gratis i våra skogar. Och utanför skogarna, i dikesrenar och runt ängar och hagar (åtminstone i stora delar av landet) har vi också de välsmakande björnbären. Det är bara att ta för sig. I blåbär finns detLäs mer..

Få koll på dina mediciner

Idag finns många hjälpmedel för att hålla koll på sina mediciner. Apoteket AB har nyligen lanserat sin nya app Mina recept. Med den kan du exempelvis beställa dina receptbelagda medicin, få påminnelse r om när dina recept håller på att gå ut, få enkel kontakt med läkare för att förnya recept och chatta med enLäs mer..

Influensatider

Vintern och kylan är här, och med den förkylningar, influensa och vinterkräksjuka. Och även om inte kulmen nåtts så är det många som insjuknat. Sjukdomsförloppet för influensen är snabbt och efter en inkubationstid på en till fyra dagar kan man ligga i feber på 40 grader och känna sig ordentligt sjuk, med huvudvärk, muskelvärk och trötthet.Läs mer..