19 August, 2018

Alla sidor-mobil_topp

Influensatider

Publicerad: 08 januari, 2017

Privat Medicin

Vintern och kylan är här, och med den förkylningar, influensa och vinterkräksjuka. Och även om inte kulmen nåtts så är det många som insjuknat. Sjukdomsförloppet för influensen är snabbt och efter en inkubationstid på en till fyra dagar kan man ligga i feber på 40 grader och känna sig ordentligt sjuk, med huvudvärk, muskelvärk och trötthet. Till skillnad mot vinterkräksjuka som mest smittas via kontakter, är influensan luftburen och sprids genom hostningar och nysningar.

Det är svårt att skydda sig mot vinterns sjukdomar, men lite kan man göra för att undvika att bli sjuk. Ett är att inte vistas i samma rum som personer som redan insjuknat, och som vanligt är det god handhygien som gäller. För den som redan är sjuk gäller att man räknas som snittfri när man varit feberfri minst en dag.

I de flesta minskar sjukdomssymtomen efter fem till sju dagar, men tröttheten kan sitta i flera veckor. Eftersom influensa är en virussjukdom finns inga mediciner att ta till, men vila, receptfria värktabletter och att dricka ordentligt, både varma och kalla drycker kan lindra besvären. Vid ihållande besvär kan det finnas skäl att ta kontakt med vårdcentralen.

Rekommenderat på Privat Medicin

Viktig information angående Privat Medicin

Sommaren 2017 övertog Add Health Media Privat Medicin och Praktisk Medicin samt Medicinboken från Three Doctors. Vi håller just nu på att se över funktionaliteten på respektive sida. I praktiken innebär det att du i dagsläget inte kan göra några nya inlägg och att vi håller på att se över hur vi i framtiden kommerLäs mer..

Få koll på dina mediciner

Idag finns många hjälpmedel för att hålla koll på sina mediciner. Apoteket AB har nyligen lanserat sin nya app Mina recept. Med den kan du exempelvis beställa dina receptbelagda medicin, få påminnelse r om när dina recept håller på att gå ut, få enkel kontakt med läkare för att förnya recept och chatta med enLäs mer..

Influensatider

Vintern och kylan är här, och med den förkylningar, influensa och vinterkräksjuka. Och även om inte kulmen nåtts så är det många som insjuknat. Sjukdomsförloppet för influensen är snabbt och efter en inkubationstid på en till fyra dagar kan man ligga i feber på 40 grader och känna sig ordentligt sjuk, med huvudvärk, muskelvärk och trötthet.Läs mer..

Alla sidor-mobil_mitten

Alla sidor-mobil_bottom