11 August, 2020

Gör ett djupdyk i hjärnan

Publicerad: 18 februari, 2014

Privat Medicin

På Forskning.se finns en intressant webbplats om ”Hjärna” med allt ifrån hur den ser ut till dess funktioner i både normala fall och vid sjukdom. Det finns även att läsa om hur man forskar kring hjärnan vid sjukdom och skada.

 

Du når webbplatsen Hjärnan genom att klicka på denna länk. Där kan du läsa fakta kring Funktion, Basfakta, Hälsa & Ohälsa, Metoder, Historia&Framtid mm.

 

Photos.com
Photos.com

 

Jag tycker informationen med både text, illustrationer och bilder från utställningar mm ger en fin överblick och får en att bättre förstå hur fantastisk vår hjärna verkligen är, men samtidigt hur sårbara vi är och hur viktigt det är med kunskap och forskning för att upprätthålla god hälsa och välmående. Genom fördjupad kunskap vet vi idag att det finns mycket som kan göras för att träna upp vår hjärna och få den att må bättre. Dessa kunskaper gäller både hur den friska hjärnans kapacitet kan utvecklas och om nya spännande metoder för hur en skadad hjärna kan tränas upp.

 

”Om Se hjärnan
Webbplatsen Se hjärnan var ursprungligen en del i ett större samarbetsprojekt som bestod av ytterligare fyra delar: en vandringsutställning, utställningsfilm, skrift och programverksamhet i direkt anslutning till utställningen. Hela satsningen Se hjärnan var ett samarbetsprojekt som involverade KK-stiftelsen, Riksutställningar och Vetenskapsrådet. Vandringsutställningen turnerade runt i Sverige under 2005 till 2007. Idag lever webbplatsen Se hjärnan vidare på forskning.se och uppdaterades 2012-04-24 tillsammans med Karolinska Institutet.”

 

Källa: Text hämtad från deras webbplats.

 

Rekommenderat på Privat Medicin

Skogens skafferi

Hösten är här och det är dags att ladda inför vintern. Både blåbär och lingon är nyttigheter som finns alldeles gratis i våra skogar. Och utanför skogarna, i dikesrenar och runt ängar och hagar (åtminstone i stora delar av landet) har vi också de välsmakande björnbären. Det är bara att ta för sig. I blåbär finns detLäs mer..

Få koll på dina mediciner

Idag finns många hjälpmedel för att hålla koll på sina mediciner. Apoteket AB har nyligen lanserat sin nya app Mina recept. Med den kan du exempelvis beställa dina receptbelagda medicin, få påminnelse r om när dina recept håller på att gå ut, få enkel kontakt med läkare för att förnya recept och chatta med enLäs mer..

Influensatider

Vintern och kylan är här, och med den förkylningar, influensa och vinterkräksjuka. Och även om inte kulmen nåtts så är det många som insjuknat. Sjukdomsförloppet för influensen är snabbt och efter en inkubationstid på en till fyra dagar kan man ligga i feber på 40 grader och känna sig ordentligt sjuk, med huvudvärk, muskelvärk och trötthet.Läs mer..