31 March, 2020

Få koll på höstens influensor

Publicerad: 31 oktober, 2014

Privat Medicin

Under höst- och vinterhalvåret brukar vi drabbas av olika influensor. Dels säsongsinfluensan med starka förkylningssymtom och även den så kallade vinterkräksjukan. Vill du få bättre koll på hur läget ser ut kan du surfa in på Folkhälsomyndighetens webbsida.

 

Just nu skriver Folkhälsomyndigheten så här;

”Influensaaktiviteten i Sverige är fortsatt mycket låg. Sedan vecka 40 har totalt 3 fall av influensa A och 3 fall av influensa B rapporterats. Influensaaktiviteten i Europa är också fortsatt låg, men sporadisk aktivitet har rapporterats från ett fåtal länder.” Läs mer via denna länk.

 

Läs också om Folkhälsomyndigheten nya teknik för övervakning av influensavirus. Den ökar möjligheten att tidigt upptäcka nya virusvarianter, se länken här.

 

Du kan också gå in på Läkemedelsverkets webbplats och läsa om 2014-2015-års säsongsinfluensavaccin, se länken här.

 

Läs även om symtom och behandling av Influensa på Privatmedicin.se webbplats, se länken här.

 

Med god handhygien kommer man långt, så tvätta händerna och håll dig frisk.

Rekommenderat på Privat Medicin

Skogens skafferi

Hösten är här och det är dags att ladda inför vintern. Både blåbär och lingon är nyttigheter som finns alldeles gratis i våra skogar. Och utanför skogarna, i dikesrenar och runt ängar och hagar (åtminstone i stora delar av landet) har vi också de välsmakande björnbären. Det är bara att ta för sig. I blåbär finns detLäs mer..

Få koll på dina mediciner

Idag finns många hjälpmedel för att hålla koll på sina mediciner. Apoteket AB har nyligen lanserat sin nya app Mina recept. Med den kan du exempelvis beställa dina receptbelagda medicin, få påminnelse r om när dina recept håller på att gå ut, få enkel kontakt med läkare för att förnya recept och chatta med enLäs mer..

Influensatider

Vintern och kylan är här, och med den förkylningar, influensa och vinterkräksjuka. Och även om inte kulmen nåtts så är det många som insjuknat. Sjukdomsförloppet för influensen är snabbt och efter en inkubationstid på en till fyra dagar kan man ligga i feber på 40 grader och känna sig ordentligt sjuk, med huvudvärk, muskelvärk och trötthet.Läs mer..