01 April, 2020

Privat Medicin

Privat Medicin ger dig som privatperson inblick i olika sjukdomar, symptom och behandlingar, samt möjlighet att dela med dig av din egen kunskap och erfarenheter kring dessa i våra diskussionsforum.

Viktig information angående Privat Medicin

Sommaren 2017 övertog Add Health Media Privat Medicin och Praktisk Medicin samt Medicinboken från Three Doctors. Vi håller just nu på att se över funktionaliteten på respektive sida. I praktiken innebär det att du i dagsläget inte kan göra några nya inlägg och att vi håller på att se över hur vi i framtiden kommer att arbeta med Privat Medicin.

Sidan som sådan kommer att behålla mycket av sin nuvarande form, men vissa funktioner kommer att tas bort, andra läggas till.

För Fråga Doktorn och fler medicinska artiklar samt daglig uppdatering hänvisar vi därför Praktisk Medicins alla trevliga läsare till vår huvudsajt, en av Nordens ledande hälso- och medicinsajter, www.DOKTORN.com Där hittar du allt inom medicin, hälsa och välbefinnande.

Har du frågor går det bra att höra av sig på e-post till anders.aker@addhealthmedia.com

Med vänliga hälsningar,

Anders Åker

Chefredaktör DOKTORN

Forum

I vårt diskussionsforum finns det ett forum knutet till varje huvudrubrik i Medicinboken. För att starta eller följa en tråd i forumet behöver du logga in, har du inget konto kan du registrera ett på privatmedicin.se. Detta gör du via sidan Forum eller till höger upp i huvudblocket ovanför sökrutan.

Kommentarer

Det finns också möjlighet att kommentera under varje diagnos. För att göra dessa kommentarer behöver du inte vara registrerad med ett konto. Kommentarer hamnar inte automatiskt i Forumet. Vill du så går det utmärkt att även skriva samma sak i forumet eller komplettera med mer eller annan information där.

Medicinboken

I Medicinboken ger praktiserande läkare aktuell information om vanliga sjukdomar som ofta förekommer inom öppenvården och på vårdcentraler. I korthet presenteras bland annat symtom och exempel på behandlingar som förekommer och brukar användas. Sammanställningen är unik genom att den ger en översiktlig bild av de bedömningar läkaren kan göra när du söker inom öppenvården och på vårdcentralen. Med den här samlade kunskapen kan du bättre förbereda tankar och frågor inför besöket och det blir lättare för dig att samråda med läkaren.

Beskrivningarna är givetvis långt ifrån uttömmande, stor individualisering sker i det enskilda besöket med hänsyn till patients aktuella symtom, till patientens situation i stort, liksom utifrån olika läkares möjligheter och erfarenheter.

OBS: Informationen på privatmedicin.se skall ses som en upplysning och inte användas för egenvård. Vi uppmanar dig alltid att uppsöka läkare vid besvär och symtom.

Ansvariga och uppdatering

Ansvariga och författare bakom www.privatmedicin.se har sedan många år erfarenhet av att ge den här formen av information även till utövande sjukvårdspersonal. Dels via böckerna ”Praktiskt Akutmedicin för Primärvården” och ”Praktisk Medicin” och via sajten www.praktiskmedicin.se. Båda sajterna och böckerna uppdateras regelbundet och i sin helhet varje år.

Vår vision

Vårt mål och vår önskan är att ge dig kunskap som är till nytta och ger dig ett mervärde i din informationssökning och kontakt med hälso- och sjukvården.

Dina synpunkter

Dina synpunkter är värdefulla så har du några önskemål eller funderingar tar vi gärna emot dem via e-post .

Hälso- och sjukvårdspersonal hänvisas till www.praktiskmedicin.se