Svar till: Hjärt-Lungräddning lika viktigt som förut!

Välkommen till våra forum

För att kunna posta behöver du vara inloggad, klicka här för att logga in eller registrera konto.
Du behöver inte vara inloggad för att läsa i forumet.
Har du inget konto så kan du skaffa ett helt gratis via denna länk Registrera konto.

Hem Forum Hjärt – Kärlsjukdomar Hjärt-Lungräddning lika viktigt som förut! Svar till: Hjärt-Lungräddning lika viktigt som förut!

#4816

Där kan du läsa om HLR och vad du skall göra om du hamnar i den situationen. För när någon drabbats av hjärtstopp är det viktigt med snabba insatser och de tre första minuterna är avgörande för överlevnaden.

Att kunna Hjärt-lungrädda borde vara obligatorisk och det är egentligen enkelt om man bara vet hur man ska göra; det handlar om bröstkompressioner och därefter inblåsningar på den som drabbats av hjärtstopp. Via HLR kan blodcirkulationen hållas igång trots att hjärtat inte slår själv.

Du skall alltid larm 112 även om du kan själv kan ge HLR. Via 112 kan du sedan få reda på var det finns en hjärtstartare när dig. Det kräver förstås att det finns medmänniskor runt omkring som kan hjälpas åt. Hjärtstartaren är enkel att använda och självinstruerande och men elstöt kan hjärtat börja slå igen, i väntan på ambulans. Ger du elstöten inom 180 sekunder har den som drabbats 75 procents chans att överleva, ju tidigare stöten ges desto bättre.

 

Hem Forum Hjärt – Kärlsjukdomar Hjärt-Lungräddning lika viktigt som förut! Svar till: Hjärt-Lungräddning lika viktigt som förut!

Du måste vara inloggad för att skapa nya ämnen.

Annons från Google ↓