Allvarlig knäskada (yttre ledband av, inre skadat, bakre korsband av osv) – råd

Välkommen till våra forum

För att kunna posta behöver du vara inloggad, klicka här för att logga in eller registrera konto.
Du behöver inte vara inloggad för att läsa i forumet.
Har du inget konto så kan du skaffa ett helt gratis via denna länk Registrera konto.

Hem Forum Idrottsmedicin och idrottsskador Allvarlig knäskada (yttre ledband av, inre skadat, bakre korsband av osv) – råd

Detta ämne innehåller 0 svar, har 1 deltagare, och uppdaterades senast av  Ludvig 4 år, 1 månad sedan.

Visar 1 inlägg (av 1 totalt)
 • Författare
  Inlägg
 • #4703

  Ludvig
  Deltagare

  Hej!

  Under fotbollsmtach, nickduell så landade jag snett och knät gick åt fel och håll och vred sig kraftigt.

  Skadan: yttre ledand av, inre skadat, bakre korsbandet av, främre korsband skadat ev av, flera frakturer i knäet, övriga senor i knäet skadade. På det hela en allvarlig knäskada. +1 år rehab.

  Jag väntar nu på operation i Malmö på Ortopediska kliniken nästa vecka. Planen är: byt ut yttre ledbandet (donation) och laga 2 senor som gått av i samband med det. Titta (titthål) på övriga skador och utvärdera dem inför ev nästa operation. Man väntar med att byta ut korsbanden (båda) för de vill se ifall rehab kan läka många av skadorna så att man slipper det, dvs de hittar tbx.  

  Jag funderar på att begära en second opinion från Sophiahemmet, Staffan Sundelin just bara för att jag vill vara säker på att denna plan är den säkraste jag kan få men det innebär skjuta på operationen +1 månad och det inenbär att rehab mm kommer att dra ut på tiden.

  Jag förstår att planen utgår från att åtgärda den allvarligaste stabilisatorn, dvs yttre ledbandet som ska hjälpa övriga ligament att hitta tbx förhoppningsvis och frakturerna sitter vid fästet till det främre korsbandet så man vill att de läker samtidigt.

  Planen känns rätt utifrån vad jag läst om att man inte för ofta ska byta ut korsband utan först satsa på rehab men komibnationen av yttre ledbandet och korsbanden är inte lika vanligt.

  Jag har idrottat hela livet och tränar inför Ironman så i god form. Bra läkkött då jag brukar bryta ben ofta som jag återhämtar mig från snabbt men denna gång är det mer komplicerat.

  Finns det några som gått igenom liknande eller har någon intressant forskning att peka på som jag kan lyfta med läkarna på måndag (dagen innan operationen) vore ytterst tacksam?

  Tacksam för råd!

  • Detta ämne redigerades 11 månader, 2 veckor sedan av  pmadmin.
Visar 1 inlägg (av 1 totalt)

Du måste vara inloggad för att svara på detta ämne.

Hem Forum Idrottsmedicin och idrottsskador Allvarlig knäskada (yttre ledband av, inre skadat, bakre korsband av osv) – råd

Du måste vara inloggad för att skapa nya ämnen.

Annons från Google ↓